Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prednostne očkovať sa budú môcť zamestnanci škôl starší ako 56 rokov

Na snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na Stromovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) vyrokoval s ministrom zdravotníctva prednostnú vakcináciu.

Bratislava 5. marca (TASR) – Zamestnanci škôl nad 56 rokov sa budú môcť počas tohto víkendu očkovať prednostne. Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) vyrokoval s ministrom zdravotníctva prednostnú vakcináciu. Informuje o tom rezort školstva na sociálnej sieti.

Po tom, ako sa mohli prednostne očkovať pedagogickí, nepedagogickí a aj odborní zamestnanci sieťových a aj nesieťových škôl mladší ako 55 rokov, sa tentoraz môžu zaregistrovať zamestnanci starší ako 56 rokov. "Očkovať sa budú vakcínou od AstraZenecy po tom, ako bola aj táto vakcína na Slovensku uvoľnená na očkovanie aj pre vekové kategórie 55 až 70 rokov," uvádza ministerstvo školstva.

Zamestnanci sieťových a nesieťových škôl starší ako 56 rokov sa môžu registrovať v Žiline, Lučenci, Trnave, Košiciach, Prešove, Humennom, Nových Zámkoch, Bratislave, Bojniciach, Považskej Bystrici, Myjave, Trstenej, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Čadci, Dunajskej Lužnej a Námestove. "Prihlasovací link na registráciu je pôvodný, aký bol aj pre ostatné vekové kategórie," dodal rezort školstva. Podľa informácií TASR bude k dispozícii viac ako 13.500 termínov.