Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Predseda senátu ČR Vystrčil si v Bratislave uctí pamiatku T.G.Masaryka

Predseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Počas stredajšieho programu sa Vystrčil stretne nielen s predsedom slovenského parlamentu, ale aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Bratislava 23. júna (TASR) - Predseda Senátu Parlamentu Českej republiky Miloš Vystrčil si počas svojej stredajšej (24.6.) oficiálnej návštevy Bratislavy uctí i pamiatku prvého československého prezidenta T. G. Masaryka. K soche spolutvorcu prvého spoločného štátu Čechov a Slovákov v centre Bratislavy položí v stredu popoludní kvetiny. Informuje o tom Český spolok Bratislava (ČSB), ktorý zároveň pozýva krajanov na túto udalosť.

Vystrčil by mal podľa informácií ČSB i Veľvyslanectva ČR v Bratislave vzdať hold pamiatke T.G. Masaryka na rovnomennom námestí po 15.00 h. Krajanský spolok pripomína, že Vystrčilov predchodca, zosnulý Jaroslav Kubera, si Masarykovu pamiatku uctil v Bratislave vo februári 2019.

Súčasný šéf hornej komory českého parlamentu prichádza na recipročnú návštevu Slovenska po tom, čo Prahu 9. júna navštívil predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Počas stredajšieho programu sa Vystrčil stretne nielen s predsedom slovenského parlamentu, ale aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, mal by ho prijať i predseda vlády SR Igor Matovič.