Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Predseda KBS vymenoval koordinátorov príprav návštevy Svätého Otca

Stanislav Zvolenský, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Miestnym koordinátorom pre Bratislavskú arcidiecézu sa stal Tibor Hajdu.

Bratislava 23. júla (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský ustanovil za generálneho koordinátora septembrovej návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku kňaza Ivana Ružičku, ktorý pôsobí ako tajomník KBS. Predseda KBS vydal o tom dekrét, podľa ktorého ide o rozhodnutie kompetentných diecéznych biskupov. Informuje o tom KBS na svojom webe.

Tým istým dekrétom za koordinátora pre masmédiá ustanovil hovorcu KBS Martina Kramaru. Koordinátorom pre liturgiu za rímskokatolíkov bol ustanovený kňaz Vladimír Kiš, za gréckokatolíkov kňaz Marek Durlák.

Miestnym koordinátorom pre Bratislavskú arcidiecézu sa stal Tibor Hajdu. V Košickej arcidiecéze bude túto úlohu vykonávať kňaz Jozef Kmec. V Prešovskej archieparchii to bude Ľubomír Petrík. Pri príprave návštevy majú pôsobiť pod vedením apoštolskej nunciatúry vedenej nunciom Giacomom Guidom Otonellom a jeho zástupcom.

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca. Vyplýva to z programu návštevy.