Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Predseda KBS vyzval ľudí, aby sa pripojili k modlitbe za Benedikta XVI

Na snímke košický arcibiskup metropolita Bernard Bober, ktorý Konferenciu biskupov Slovenska (KBS) povedie najbližšie štyri roky, na plenárnom zasadnutí KBS v Badíne v okrese Banská Bystrica 11. októbra 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Pri generálnej audiencii sa v stredu pápež obrátil na veriacich s výzvou modliť sa za emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorého zdravie oslablo.

Bratislava 28. decembra (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober vyzval a poprosil slovenských veriacich, aby sa modlili za emeritného pápeža Benedikta XVI. Informuje o tom tlačová kancelária KBS na svojom webe.

"Svätý Otec František nás v stredu vyzval k modlitbe, pripojme sa k nemu a spoločne sa modlime spolu s ním za Benedikta XVI.," povedal Bober. Pri generálnej audiencii sa v stredu pápež obrátil na veriacich s výzvou modliť sa za emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorého zdravie oslablo. "Chcel by som vás všetkých poprosiť o osobitnú modlitbu za emeritného pápeža Benedikta, ktorý v tichosti podporuje cirkev. Pamätajte na neho, je veľmi chorý, a proste Pána, aby ho potešil a podporoval v tomto svedectve lásky k cirkvi až do konca," uviedol pápež.

V reakcii na tieto slová pápeža vydala Svätá stolica komuniké, v ktorom vedúci Vatikánskeho tlačového strediska Matteo Bruni odpovedal: "Pokiaľ ide o zdravotný stav emeritného pápeža, za ktorého pápež František požiadal o modlitby na konci dnešnej rannej generálnej audiencie, môžem potvrdiť, že v posledných hodinách došlo k zhoršeniu v dôsledku postupujúceho veku."