Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Predseda NR SR Kollár už odvolil, na hlasovanie vyzval všetkých ľudí

Na snímke predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky pre komunálne voľby vo volebnom okrsku na Základnej škole Milana Hodžu 29. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Treba si uvedomiť, že ľudia ktorí budú zvolení, aj bez ich hlasov, budú spravovať život v ich regióne, meste, obci. Takže potom sa nemôžu sťažovať, uviedol šéf parlamentu.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) vyzval všetkých občanov, aby využili svoje právo a išli voliť. Vyhlásil to po tom, ako v sobotu ráno odovzdal svoj hlas v spojených voľbách. Kollár spolu s rodinou odvolil na Základnej škole Milana Hodžu na Škarniclovej ulici v Bratislave.

"Vyzývam všetkých ľudí, aby išli voliť. Je to ich právo. Treba si uvedomiť, že ľudia ktorí budú zvolení, aj bez ich hlasov, budú spravovať život v ich regióne, meste, obci. Takže potom sa nemôžu sťažovať," uviedol šéf parlamentu. Zároveň pripomenul, že voliť možno len do 20.00 h.



Hlasovanie bolo podľa neho náročnejšie, keďže si voliči v jeden deň vyberajú svojich zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov. "Asi to bude trošku komplikované pre starších ľudí, lebo je toho na jedny voľby naozaj veľa. Ja tu mám dnes takmer 85-ročnú mamu a tiež sme jej to museli pripraviť, ako sa v tom má vyznať," doplnil Kollár.



Očakáva veľkú volebnú účasť, väčšiu ako v minulosti. Poznamenal, že spojené hlasovanie pomôže najmä župným voľbám, na ktoré ľudia v minulosti reagovali menej. "Účasť bude vyššia a predpoklady alebo predikcie politológov alebo politických marketérov, zoskupení či kandidátov sa môžu veľmi mýliť a kopnúť. Takže bude to teraz zaujímavé," skonštatoval predseda NR SR.

Vie si predstaviť, že by sa v budúcnosti spojili napríklad aj prezidentské voľby s eurovoľbami. Nemyslí si však, že by to bolo šťastné. "Kampane sa prelínajú, ľudia v tom majú chaos, nikto už nevie kto, čo hlási. Myslím si, že najlepšie je, keď sú jeden rok nejaké voľby, a nie že sa to všetko sústredí v jednom supervolebnom roku," dodal Kollár.