Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Predseda NR SR Pellegrini hlasoval v Banskej Bystrici

Na snímke predseda NR SR Peter Pellegrini prichádza na hlasovanie v Referende 7. februára 2015 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko

Kampaň, ktorá v predchádzajúcich dňoch vrcholila, pripadala predsedovi NR SR "nie vždy vkusná a konfrontačná".

Banská Bystrica 7. februára (TASR) – Právo vyjadriť svoj názor v dnešnom referende využil aj predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini. Na referende sa zúčastnil v Banskej Bystrici, kde má trvalý pobyt, v okrskovej miestnosti na Základnej škole Bakossova ulica.

Po príchode do referendovej miestnosti sa zvítal s členmi okrskovej komisie a podal si s nimi ruky. Chvíľu musel počkať, kým dohlasujú občania, ktorí prišli skôr.

Ako na otázku TASR odpovedal, je rád, že referendum je už dnes. Kampaň, ktorá v predchádzajúcich dňoch vrcholila, mu pripadala "nie vždy vkusná a konfrontačná". Ako hlasoval, médiám neprezradil.


"Tak, ako sa zúčastňujem každých volieb, využívam aj možnosť zúčastniť sa na referende ako najvyššej formy demokracie. Dnes som vyjadril svoj názor. Na druhej strane som aj rád, že to referendum je už dnes a že sa končí kampaň, ktorá podľa môjho názoru niekedy bola príliš konfrontačná a niekedy už začínala polarizovať extrémne spoločnosť a nemyslím, že vždy bola aj vkusná a vhodná," reagoval na otázku TASR, ako vníma názory občanov, ktorí referendum spochybňujú a tvrdia, že sú to vyhodené peniaze.

Ako pokračoval, dúfa, že týmto referendom, keď občania vyjadria svoj názor, sa "opäť vrátime k vážnym problémom, ktoré Slovensko potrebuje riešiť, ako nezamestnanosť, hospodársky rast a konsolidovanie verejných financií".