Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Predsedníctvo Hlasu odporúča zvoliť za predsedu strany Šutaja Eštoka

Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR - Jakub Kotian

Správu aktualizujeme.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 24. mája (TASR) - Predsedníctvo strany Hlas-SD jednomyseľne odporučilo snemu zvoliť za nového predsedu súčasného generálneho manažéra strany a ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. Na post predsedu Národnej rady SR podporuje podpredsedu Hlasu-SD a ministra investícií Richarda Rašiho. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Karolína Ducká.

Šutaja Eštoka navrhol predsedníctvu súčasný predseda strany Peter Pellegrini, ktorý sa po zvolení za prezidenta SR postu vzdá na sneme 1. júna v Košiciach. "V týchto ťažkých časoch strana potrebuje energiu a odhodlanie, ktoré Matúš pre mnohých zosobňuje," skonštatoval. Budúci prezident tiež avizoval, že si pozastaví členstvo v strane.

Predsedníctvo zároveň navrhlo doplniť vedenie strany o piateho podpredsedu, za ktorého odporučilo člena predsedníctva a ministra školstva Tomáša Druckera. Potvrdilo tiež, že na základe výsledkov parlamentných volieb a koaličnej zmluvy nesie Hlas-SD zodpovednosť za obsadenie funkcie predsedu Národnej rady SR. Trvá na nominácii Richarda Rašiho.

Atentát na predsedu vlády označilo predsedníctvo Hlasu-SD za atentát na demokraciu. Volá po zmiernení napätia v spoločnosti a skončení vedomého šírenia nenávisti. Deklarovalo, že strana v tomto ťažkom období ostáva stabilizujúcou politickou silou na Slovensku a stabilným členom vládnej koalície. "Od svojho vzniku odmieta nenávistnú konfrontáciu a bude naďalej svojou politikou prispievať k upokojeniu spoločnosti," dodala hovorkyňa.