Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Predsedom mestskej strany Team Bratislava sa stal M. Vallo

Na snímke primátor mesta Bratislava Matúš Vallo počas ustanovujúceho pikniku mestskej strany Team Bratislava 3. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Koalíciu do jesenných komunálnych volieb vytvorila mestská strana Team Bratislava, parlamentná strana Sloboda a Solidarita (SaS) a mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko (PS).

Bratislava 3. júna (TASR) – Bratislava 3. júna (TASR) – Predsedom mestskej strany Team Bratislava sa stal primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý v tohtoročných komunálnych voľbách bude obhajovať svoj post. V piatok ho za lídra strany zvolili na ustanovujúcom sneme strany. Vallo to oznámil na brífingu po sneme.

Podpredsedami mestskej strany sa stali Jakub Kmeť, Ctibor Košťál a Margaréta Pavlovová. Do predsedníctva mestskej strany boli zvolení Tatiana Kratochvílová, Lenka Antalová Plavuchová, Petra Hudáková, Igor Polakovič a Jakub Mrva.

Primátor vo svojom príhovore skonštatoval, že Bratislava urobila obrovský krok dopredu. Zároveň ubezpečil, že posúvať hlavné mesto naďalej dopredu zostáva prioritou. "Sme komunita, viac ako politická strana," nechal sa počuť. Verí, že vzniknutá koalícia, ktorá ide spoločne do volieb, bude "skvelá a prinesie dobrý výsledok".



Koalíciu do jesenných komunálnych volieb vytvorila mestská strana Team Bratislava, parlamentná strana Sloboda a Solidarita (SaS) a mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko (PS). Strany spoločne podporia primátora Bratislavy Matúša Valla a predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraja Drobu, ktorí chcú vo voľbách obhájiť svoje posty.

Koalícia bude nominovať spoločných kandidátov na starostky a starostov s výnimkou bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Tam svojho kandidáta navrhuje Progresívne Slovensko a podporí ho aj Team Bratislava. SaS bude podporovať vlastnú kandidátku. Ako koalícia budú nominovať kandidátov aj na poslancov do krajského, mestského i miestnych zastupiteľstiev.