Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Predsedom Občianskej konzervatívnej strany zostáva O. Dostál

Ondrej Dostál, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Vo funkciách podpredsedov strany boli potvrdení ekonóm Martin Mlýnek a politológ Ivan Kuhn.

Bratislava/Trenčín 26. júna (TASR) - Republikový snem mimoparlamentnej Občianskej konzervatívnej strany (OKS) si v sobotu v Trenčíne zvolil nové vedenie strany na ďalšie dva roky. Za predsedu strany bol znovu zvolený poslanec Národnej rady SR Ondrej Dostál, ktorý vedie OKS od roku 2012. Strana potvrdila vôľu pokračovať v spolupráci so SaS.

Vo funkciách podpredsedov strany boli potvrdení ekonóm Martin Mlýnek a politológ Ivan Kuhn. Novými podpredsedami OKS sa stali starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová a poslanec Národnej rady SR Radovan Kazda.

OKS na sneme potvrdila vôľu pokračovať v spolupráci so SaS, v ktorej poslaneckom klube v parlamente pôsobia obaja poslanci OKS Dostál a Kazda. OKS považuje SaS za najbližšieho politického partnera a má záujem spolupracovať s ňou aj v budúcnosti.

Ako TASR informovali z OKS, strana bude presadzovať pravicovú politiku, obhajobu občianskych slobôd a princípov demokratického právneho štátu. Zároveň podporuje kroky vlády smerujúce k zvýšeniu zaočkovanosti obyvateľstva a k podpore zodpovedného správania sa ľudí. Ak bude minister zdravotníctva považovať za nevyhnutné pristúpiť na Slovensku k povinnému očkovaniu, má podporu OKS.