Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Predsedom Správnej rady GLOBSEC-u sa stal Wilhelm Molterer

Ilustračná snímka. Foto: GLOBSEC

Správna rada bude slúžiť predovšetkým ako strategický a konzultačný orgán celej organizácie.

Bratislava 13. mája (TASR) - Medzinárodný think-tank GLOBSEC vybudoval novú správnu radu, ktorá má posilniť jeho globálnu pozíciu. Je zložená z ôsmich osobností strednej Európy so skúsenosťami v politike, biznise, medzinárodných vzťahoch a mimovládnom sektore. Jej predsedom sa stal bývalý rakúsky vicekancelár a minister financií Wilhelm Molterer. Za GLOBSEC o tom informovala Lucia Milanová.

"Využili sme náročný čas pandémie na vnútornú reorganizáciu a reformu GLOBSEC-u, budovali nové partnerstvá a prispôsobili našu stratégiu tak, aby sme vyšli z tejto krízy silnejší. Vytvorenie správnej rady je novou kapitolou v medzinárodných ambíciách GLOBSEC-u," komentoval Róbert Vass, zakladateľ a prezident GLOBSEC-u. Ako doplnil, zloženie novej správnej rady reflektuje ambíciu byť veľmi potrebným a konštruktívnym hlasom strednej Európy, ktorý je počuť v Bruseli a iných európskych a svetových metropolách. "Odráža tiež našu snahu podporovať spoluprácu verejného a súkromného sektora naprieč regiónom, v snahe riešiť ekonomické, bezpečnostné, sociálne a technologické výzvy dneška a zajtrajška," dodal Vass.

Za predsedu GLOBSEC Správnej rady bol zvolený Wilhelm Molterer. "Konštruktívna účasť a hlas strednej Európy je veľmi dôležitý na to, aby bola Európska únia rešpektovaným globálnym hráčom a spoľahlivým partnerom pre ľudí. GLOBSEC bude týmto hlasom pre lepšiu Európsku úniu," uviedol Molterer. Gordon Bajnai, bývalý maďarský premiér, a Vazil Hudák, bývalý viceprezident Európskej investičnej banky, boli zvolení do funkcie podpredsedov správnej rady.

Správna rada bude slúžiť predovšetkým ako strategický a konzultačný orgán celej organizácie. Jej úlohou je pomáhať pri definovaní stratégie a vízie organizácie na ďalšie roky a pomôcť ďalej budovať GLOBSEC ako medzinárodne uznávanú, kredibilitnú a finančne udržateľnú organizáciu.