Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Predsedu biskupov B.Bobera prijme v sobotu vo Vatikáne pápež František

Na snímke Bernard Bober. Foto: TASR - Ján Krošlák

V delegácii bude aj osobný tajomník arcibiskupa Bobera Jozef Kmec a výkonný tajomník KBS Ivan Ružička. Predstavitelia KBS odcestujú zo Slovenska vo štvrtok (19. 1.).

Bratislava 17. januára (TASR) - Svätý Otec František prijme v sobotu 21. januára vo Vatikáne predsedu Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Bernarda Bobera. Košický arcibiskup metropolita ho navštívi v sprievode nitrianskeho biskupa a podpredsedu KBS Viliama Judáka. TASR o tom informovali z Tlačovej kancelárie KBS.

V delegácii bude aj osobný tajomník arcibiskupa Bobera Jozef Kmec a výkonný tajomník KBS Ivan Ružička. Predstavitelia KBS odcestujú zo Slovenska vo štvrtok (19. 1.). Okrem audiencie u pápeža Františka majú naplánované aj stretnutie s vatikánskym štátnym sekretárom kardinálom Pietrom Parolinom a sériu návštev vybraných vatikánskych dikastérií. "Zúčastnia sa aj na inaugurácii novej pamätnej tabule slovenskom jazyku nad hrobom svätého Cyrila v Bazilike svätého Klementa v Ríme," spresnili z KBS.

Záver návštevy bude patriť návšteve krajanov v Pápežskom slovenskom kolégiu svätého Cyrila a Metoda, ktoré tento rok oslavuje 60. výročie od svojho požehnania, ktoré sa uskutočnilo 15. septembra 1963. V Pápežskom slovenskom kolégiu sv. Cyrila a Metoda v Ríme bývajú slovenskí kňazi študujúci v Ríme.

Delegácia KBS sa domov vráti v pondelok 23. januára.