Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér a ministri: Podozrenia z trestnej činnosti sa musia vyšetriť

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) prichádza na 17. rokovanie vlády.. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zhodli sa tiež, že polícia, prokuratúra i súdy sú zároveň povinné dodržiavať zákony a postupovať len v rámci vymedzených kompetencií a odsudzujú účelové vynášanie informácií z vyšetrovania.

Bratislava 14. júna (TASR) - Žiadne podozrenia z trestnej činnosti nesmú zostať bez povšimnutia a musia sa riadne vyšetriť, pričom výsadnú zodpovednosť za vyšetrovanie majú orgány činné v trestnom konaní, ktorým vláda rozviazala ruky. Spoločne sa na tom zhodli predseda vlády SR Eduard Heger, minister vnútra Roman Mikulec (obaja OĽANO) a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) na pondelkovom stretnutí na Úrade vlády (ÚV) SR. TASR o tom informoval tlačový odbor ÚV SR.

Zhodli sa tiež, že polícia, prokuratúra i súdy sú zároveň povinné dodržiavať zákony a postupovať len v rámci vymedzených kompetencií a odsudzujú účelové vynášanie informácií z vyšetrovania, ktoré bráni v priechode spravodlivosti.

Stretnutie sa konalo na žiadosť ministra Mikulca. Požiadal oň premiéra v súvislosti s kritikou ministra práce na dianie v rezorte vnútra a polícii.