Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Premiér: Ak sa potvrdia kontakty Vadalu na štátne orgány, bude to zlé

Peter Pellegrini, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Peter Pellgenrini si chce však najskôr počkať na dôkazy.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) zatiaľ nechce komentovať medializované informácie o kontaktoch Taliana Antonina Vadalu na slovenské štátne orgány. Chce si počkať na dôkazy. Ak by sa to potvrdilo, bolo by to podľa šéfa vládneho kabinetu veľmi zlé.

"Chcel by som poprosiť o chvíľu času, aby som mohol získať konkretizované alebo potvrdené tieto veci. Samozrejme, sa k tomu vyjadrím. Ak by sa tieto veci potvrdili, bolo by to veľmi zlé," povedal pri príchode na pravidelný obed úzkeho vedenia Smeru-SD. Dodal, že vždy vedel zaujať stanovisko, keď prišli na stôl dôkazy.

Informácie o Vadalových kontaktoch na Slovensku priniesol denník Sme. Z Vadalovej komunikácie s policajtom v utajení podľa denníka vyplýva, že mal kontakty so slovenskými politickými predstaviteľmi. Mal mu tiež povedať, že do kúpy miest v slovenskej štátnej správe na polícii, colnici a v SIS investoval milión eur. Rovnako, že si kúpil vtedajšieho šéfa SIS. Ján Valko odmieta, že bol s podnikateľom v kontakte. To, že mu mal posúvať informácie, považuje za absurdné.