Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér: Ak sa epidemická situácia nezlepší, opatrenia sa sprísnia

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR Jaroslav Novák

Premiér pripustil zavedenie celoštátneho lockdownu, snahou je ochrániť nemocnice. Sprísnenie opatrení má tiež pomôcť stabilizovať situáciu pred Vianocami.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Zavedenie lockdownu pre všetkých bez ohľadu na očkovanie po vzore Rakúska nie je vylúčené. Ak sa epidemická situácia bude aj naďalej zhoršovať, opatrenia sa budú na budúci týždeň opäť sprísňovať. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽANO) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Všetko podľa neho závisí od vývoja najbližších dní. "Opatrenia, ktoré sme tento týždeň prijali, považujem za prísne, ale situáciu sledujeme. Ak sa to bude zhoršovať, budeme musieť ďalej opatrenia opäť sprísňovať. Nevidím zatiaľ reálne uvoľňovanie opatrení pre očkovaných," skonštatoval Heger.

Premiér pripustil zavedenie celoštátneho lockdownu, snahou je ochrániť nemocnice. Sprísnenie opatrení má tiež pomôcť stabilizovať situáciu pred Vianocami. "Hospitalizácia pacientov s COVID-19 tiež vytláča z nemocníc ostatných pacientov. Je neprípustné, aby zaočkovaní ľudia mali pre nezaočkovaných obmedzenú zdravotnú starostlivosť," uviedol Heger. Pripomenul, že nemocnice plnia najmä neočkovaní pacienti.

Premiér tiež vyzval všeobecných lekárov, aby svojim pacientom vysvetľovali prínos očkovania.