Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Premiér: Buďme naďalej ostražití, hrozba koronavírusu naďalej číha

Na archívnej snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Buďme naďalej ostražití pri akomkoľvek stretnutí s cudzími ľuďmi, najmä tými, ktorí boli v zahraničí, vyzval Matovič.

Bratislava 30. mája (TASR) – Slovensko je aktuálne jednou z najslobodnejších rozvinutých krajín vo svete z pohľadu obmedzení pre ochorenie COVID-19. Vyhlásil to premiér Igor Matovič (OĽaNO). Ako však podotkol, treba mať na pamäti, že hrozba naďalej číha.

"Slovensko je po zdravotnej stránke európskou 1*, ale celosvetovo vírus zďaleka neustupuje, práve naopak, po stabilnom apríli celý máj výrazne naberá na sile," napísal na sociálnej sieti predseda vlády. Poukázal pritom, že z aprílového štandardu zhruba 75.000 denných nových prírastkov ochorenia, sa svet blíži ku 100.000 prípadov denne. "Buďme naďalej ostražití pri akomkoľvek stretnutí s cudzími ľuďmi, najmä tými, ktorí boli v zahraničí," vyzval Matovič.

Na Slovensku podľa ústredného krízového štábu pribudol v piatok (29. 5.) jeden prípad nákazy novým koronavírusom. Celkovo SR eviduje 1521 pozitívne testovaných. Spolu sa zatiaľ vykonalo 170.995 testov, 3433 z nich počas piatka. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1356 ľudí, z toho za piatok zaznamenali 18 vyliečených. 

Hospitalizovaných je 56 osôb, z toho v piatich prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na Slovensku počas piatka nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkovo Slovensko eviduje 28 úmrtí. Sedemdňový kĺzavý medián je momentálne na hodnote nula.