Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér deklaruje, že sa s ľuďmi z kultúrnej obce stretne tento týždeň

Na snímke zo 6. decembra 2021 vľavo predseda vlády SR Eduard Heger a vpravo ministerka kultúry SR Natália Milanová (obaja OĽANO). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vláda už v pondelok rozhodla o uvoľnení kapacity na hromadných podujatiach. Konať by sa mali v režime OP.

Bratislava 10. januára (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa stretne s predstaviteľmi kultúrnej obce ešte tento týždeň aj za účasti ministerky kultúry Natálie Milanovej (OĽANO) a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO). Pre TASR to uviedla Hegerova hovorkyňa Ľubica Janíková. O konkrétnom termíne budú informovať.

Zástupcovia kultúrnej obce žiadali ešte cez víkend (8. - 9. 1.) predsedu vlády o čo najrýchlejšie stretnutie aj za účasti ministerky kultúry a ministra zdravotníctva. V otvorenom liste zároveň žiadali prehodnotiť podmienky otvorenia kultúrnych inštitúcií tak, aby ich bolo možné realizovať s naplnením aspoň 50-percentnej kapacity priestorov, a to v režime OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní ochorenia). Pod list sa podpísali zástupcovia divadiel, kín, hudobných klubov a ďalších profesijných združení, producentských spoločností i distribútori lístkov.



Vláda už v pondelok rozhodla o uvoľnení kapacity na hromadných podujatiach. Konať by sa mali v režime OP (očkovaní, po prekonaní ochorenia COVID-19). Pre nízkorizikové podujatia odporúča vláda maximálne 100 osôb alebo naplnenie 50 percent kapacity. Pre stredne rizikové podujatia sa odporúča maximálna kapacita 25 percent. Presné pravidlá určí vyhláška hlavného hygienika Jána Mikasa.