Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Premiér: Demokracia na Slovensku je stále mladá, učíme sa ju žiť

Na snímke zľava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer, minister financií SR Igor Matovič, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan, minister obrany SR Jaroslav Naď a predseda vlády SR Eduard Heger počas položenia vencov pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu pri pamätníku Brána Slobody na Devíne 16. novembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Mať demokraciu a slobodu podľa Hegera vôbec nie je vo svete samozrejmosť.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Demokracia na Slovensku je aj po 33 rokoch od pádu komunizmu stále mladá, zvykáme si na ňu a učíme sa ju žiť. Premiér Eduard Heger (OĽANO) to uviedol pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu (17. 11.), ktorý si spolu s členmi vlády pripomenul v stredu pri pamätníku Brána slobody v bratislavskom Devíne.

"Je veľmi dôležité pestovať demokraciu, mobilizovať občanov a zabezpečiť také prostredie, aby sme si aj ako občania uvedomovali, že demokracia je ten najlepší spôsob, aký môžeme tu na svete žiť," uviedol predseda vlády.



Mať demokraciu a slobodu podľa Hegera vôbec nie je vo svete samozrejmosť. Aj v kontexte diania na Ukrajine to označil za veľké privilégium.

Podotkol tiež, že na Slovensku boli v uplynulých rokoch premiéri, ktorí neváhali zneužiť moc na vlastné obohacovanie sa, zabezpečenie si vlastnej beztrestnosti a ohýbanie spravodlivosti.