Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér do zmeny pravidiel účasti na podujatiach s pápežom nezasahoval

Na archívnej snímke premiér SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR – Martin Baumann

Zmenu ocenilo hnutie Sme rodina i opozičný Hlas-SD, súhlasí aj strana SaS, pričom ale upozorňuje na nevyhnutnosť prísneho dodržiavania protiepidemických opatrení.

Bratislava 5. septembra (TASR) – Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) nijakým spôsobom nezasahoval do zmeny pravidiel v súvislosti s návštevou verejných podujatí, na ktorých vystúpi pápež František. Uviedla to premiérova hovorkyňa Ľubica Janíková.

"Išlo o rozhodnutia organizátora, teda Konferencie biskupov Slovenska (KBS), ktorý musí konať v súlade s platnou vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR," dodala.

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) v sobotu (4. 9.) oznámila, že verejné podujatia počas návštevy pápeža Františka v Prešove, Košiciach a Šaštíne budú napokon dostupné aj pre nezaočkovaných v režime OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia COVID-19). Nezaočkovaní návštevníci sa budú musieť evidovať v registrácii OTP, ktorá sa na stránke navstevapapeza.sk spustí v pondelok 6. septembra.

Zmenu ocenilo hnutie Sme rodina i opozičný Hlas-SD, súhlasí aj strana SaS, pričom ale upozorňuje na nevyhnutnosť prísneho dodržiavania protiepidemických opatrení. Naopak, ostro opatrenie kritizuje poslanec OĽANO Andrej Stančík, krok KBS vníma ako nezodpovedný a obrovský hazard, ktorý sa v čase rastúceho počtu nových prípadov ochorenia COVID-19 vypomstí.