Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér: Druhá svetová vojna je mementom aj pre naše životy

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Druhá svetová vojna podľa neho vypovedá aj o tom, do akých krajností sa vie ľudstvo dostať na základe manipulácie s informáciami pod vedením patologicky zlých vodcov a ich nenávistných ideológií.

Bratislava 8. mája (TASR) - Druhá svetová vojna je mementom aj pre naše životy v 21. storočí. Ak ich chceme prežiť v mieri, musíme mať odhodlanie i prostriedky mier ubrániť. Premiér SR Eduard Heger (OĽANO) to uviedol na sociálnej sieti pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom.

Hovorí o potrebe zobrať si z minulosti niekoľko ponaučení. "Zostaňme demokratickou krajinou v pevnom zväzku s našimi spojencami v EÚ a Severoatlantickej aliancii," podotkol premiér. Druhá svetová vojna podľa neho vypovedá aj o tom, do akých krajností sa vie ľudstvo dostať na základe manipulácie s informáciami pod vedením patologicky zlých vodcov a ich nenávistných ideológií.
Na snímke premiér SR Eduard Heger si 8. mája 2022 pripomenul koniec druhej svetovej vojny položením venca na vojenskom pamätníku Slavín v Bratislave.
Foto: Úrad vlády SR

Ako ďalej uviedol, výročie ukončenia druhej svetovej vojny si pripomíname vo vypätej spoločenskej atmosfére i v zložitých medzinárodných podmienkach. "Režim ruského prezidenta Vladimira Putina rozpútal na Ukrajine pod vymyslenými zámienkami nezmyselnú a desivú vojnu. V dôsledku tejto útočnej vojny rast cien energií a následne aj potravín zhoršuje sociálnu situáciu mnohých našich domácností s nízkymi príjmami," zdôraznil Heger.

Zároveň je podľa jeho slov vedený zásadný zápas o presadenie reforiem, ktoré zlepšia život občanov na Slovensku. "Treba povedať, že každú z týchto udalostí zneužívajú extrémisti, aby zvýšili spoločenské napätie a posilnili si svoje pozície," doplnil premiér.