Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Premiér E. Heger: Situáciou okolo energií sa vláda dôkladne zaoberá

Na snímke premiér Eduard Heger v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Premiér považuje preto za mimoriadne bezohľadné voči občanom, keď sa opozícia snaží z tejto témy vytĺkať politický kapitál.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Situáciou okolo energií sa vláda dôkladne zaoberá a má ju pod kontrolou. Uviedol to v piatok predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) po stretnutí s ministrom hospodárstva a predsedom regulačného úradu.

"Dnes som si na Úrad vlády SR pozval ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) a predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Andreja Jurisa. Informovali ma, že ceny elektriny a plynu pre domácnosti budú na podobnej úrovni ako v rokoch 2019 a 2020. Vraciame sa teda k cenám, ktoré určili ešte vlády Roberta Fica (Smer-SD) a Petra Pellegriniho (Hlas-SD)," spresnil.

Premiér považuje preto za mimoriadne bezohľadné voči občanom, keď sa opozícia snaží z tejto témy vytĺkať politický kapitál. "Elektriny aj plynu je dostatok a súčasné celosvetové turbulencie na trhoch dokáže štát účinne tlmiť," ubezpečil.

"Nenechajte sa preto klamať opozíciou, ktorá vnáša do spoločnosti chaos a strach. Moja vláda sa dôkladne zaoberá situáciou okolo energií a má ju pod kontrolou," dodal Heger.