Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Premiér Eduard Heger odcestuje v piatok na návštevu Ukrajiny

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Od svojho nástupu do funkcie navštívi Heger Ukrajinu už tretíkrát.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) odcestuje v piatok na návštevu Ukrajiny. V Užhorode sa uskutoční aj bilaterálne rokovanie predsedov vlád. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Na hraničnom priechode Užhorod - Vyšné Nemecké sa stretne Heger s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom. Následne spolu navštívia školu v prihraničnom meste Užhorod, na ktorej sa vyučuje slovenský aj ukrajinský jazyk.

"V Užhorode sa uskutoční aj bilaterálne rokovanie predsedov vlád, diskutovať budú o stratégii ďalšieho rozvoja vzájomných vzťahov, napríklad v oblasti podpory reforiem a európskej integrácie Ukrajiny, zefektívnenia činnosti medzivládnych komisií, zlepšenia podmienok pre hospodársku a obchodnú spoluprácu, rozvoja cezhraničnej infraštruktúry a spolupráce medzi prihraničnými regiónmi," spresnil tlačový odbor.

Cieľom rokovania predsedov vlád je dosiahnuť novú úroveň bilaterálnych vzťahov, ktorá umožní efektívnejšie využívať ich potenciál pre zvyšovanie bezpečnosti a hospodárskeho rastu oboch krajín. Od svojho nástupu do funkcie navštívi Heger Ukrajinu už tretíkrát.