Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Robert Fico zostane v nemocnici do konca týždňa

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico počas tlačovej konferencie na ktorej zverejnili oficiálne stanovisko predsedu NR SR a vlády SR k štrajku učiteľov. V Bratislave 3. februára 2016. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Programové vyhlásenie vlády bude dnes miesto premiéra prezentovať v parlamente podpredseda vlády pre investície Peter Pellegrini.

Bratislava 18. apríla (TASR) – Premiér Robert Fico (Smer-SD) bude v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) hospitalizovaný do konca tohto týždňa. Lekári ho chcú ešte pozorovať. TASR to potvrdila hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

Lekári z NÚSCH dnes potvrdili, že premiér bude u nich hospitalizovaný do konca tohto týždňa. Ošetrujúci lekári nechceli premiérovu diagnózu konkretizovať. Podľa Denníka N mal Fico akútny koronárny syndróm. Zdravotný stav sa mu ale nezhoršuje, povedal generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly.

Na otázku, či mu lekári odporučili dnešnú neúčasť v parlamente, v ktorom mal predstaviť programové vyhlásenie vlády, odpovedal, že premiér sa tak rozhodol sám. V Národnej rade SR by ho mal zastúpiť podpredseda vlády SR Peter Pellegrini.

Tohtotýždňový oficiálny program premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je pre jeho hospitalizáciu v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) zrušený. "Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a úzko spolupracuje so svojím najbližším pracovným okolím," uviedla pre TASR jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová.

Fico zároveň poveril prednesením Programového vyhlásenia vlády vicepremiéra pre investície Petra Pellegriniho (Smer-SD). O ňom dnes začína v parlamente diskusia. Pre aktuálnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, na ktorej sa bude hlasovať o dôvere novej vláde Roberta Fica, sa v stredu 20. apríla neuskutoční ani pravidelné zasadnutie kabinetu.

R. Fica hospitalizovali vo štvrtok 14. apríla. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky. Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam a zostal na pozorovaní v NÚSCH.

Fico musel pre zdravotné problémy zrušiť štvrtkovú oficiálnu návštevu Českej republiky. Jeho ďalší program ostáva zatiaľ v platnosti, o ďalšom vývoji bude Úrad vlády SR podľa Ficovej hovorkyne Beatrice Szabóovej informovať hneď, ako to bude možné.

Podľa Denníka N mal Fico akútnu koronárnu nevoľnosť pre upchatú cievu.