Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Momentálne máme v nemocniciach dostatok prázdnych lôžok

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Počet prípadov ochorenia COVID-19 ostáva na čísle 105. Hospitalizovaných je 35 pacientov.

Bratislava 18. marca (TASR) – Aktuálne je v nemocniciach dostatok prázdnych lôžok a doteraz nebolo potrebné presúvať žiadnu zdravotnícku techniku. Po dnešnom rokovaní vlády a ústredného krízového štábu to uviedol predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý je zároveň aj zastupujúcim ministrom zdravotníctva.

Premiér pripomenul, že aktuálne platí obmedzenie na plánované operácie, ktoré neohrozujú život, ako sú výmeny kĺbov alebo estetické operácie. "Paradoxne, sa mohla atmosféra v nemocniciach mierne upokojiť, keďže sme zakázali operácie a čakáme, kedy príde prvý nápor. Viac času majú lekári, operatéri a aj sestry z operačných sál. Mali by sa pripraviť na to, že nápor ešte len príde," povedal premiér.

Ministerka vnútra Denisa Saková potvrdila, že okolo 100 000 rýchlotestov na zisťovanie nového koronavírusu by mohlo prísť na Slovensko v stredu v noci alebo vo štvrtok 19. marca nadránom.

Počet prípadov ochorenia COVID-19 ostáva na čísle 105. Hospitalizovaných je 35 pacientov, ani jeden nepotrebuje pľúcnu ventiláciu. Po rokovaní vlády a ústredného krízového štábu to povedal premiér.