Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Premiér: Michal Serbin bol vzorom ľudí, akých Slovensko potrebuje

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger Foto: TASR Dano Veselský

Eduard Heger skonštatoval, že Serbin v minulosti doplatil na svoju odvahu a poctivosť.

Bratislava 30. júla (TASR) - Bývalý prokurátor Michal Serbin bol človek na svojom mieste, bol vzorom ľudí, akých Slovensko potrebuje. Premiér Eduard Heger (OĽANO) si týmito slovami na sociálnej sieti pripomenul zosnulého Serbina. Zároveň vyjadril úprimnú sústrasť pozostalej rodine.

Premiér skonštatoval, že Serbin v minulosti doplatil na svoju odvahu a poctivosť. Pripomenul, že po únose syna prezidenta Michala Kováča obvinil 13 ľudí vrátane bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Ivana Lexu. "Spravodlivosti sa však nedočkal. Naopak, tlak na jeho osobu ho donútil odstúpiť z funkcie prokurátora," poznamenal Heger.

V tejto súvislosti dodal, že politická moc nesmie ovplyvňovať prácu orgánov činných v trestnom konaní, inak sa nikdy nedočkáme spravodlivej krajiny. "Preto náš boj nesmieme vzdať, aj keď očista Slovenska očividne nevyhovuje každému," podčiarkol.





M. Kolíková: Ľudia ako prokurátor Serbin sú vzorom pre všetkých právnikov



Ľudia ako prokurátor Michal Serbin sú vzorom pre všetkých právnikov, ktorým záleží na spravodlivosti na Slovensku. Uviedla to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) v reakcii na úmrtie Serbina. Rodine vyjadrila úprimnú sústrasť.

"Prokurátor Michal Serbin preukázal svoju statočnosť a odvahu v čase, keď musel vedieť, že za to bude trpieť," povedala Kolíková.