Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Premiér nechce komentovať dianie v strane Za ľudí

Na archívnej snímke premiér SR Eduard Heger. Foto: TASR – Martin Baumann

Heger je o situácii v strane informovaný, chce však komunikovať až výsledky rokovaní.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) nechce komentovať dianie v koaličnej strane Za ľudí. Komunikácia medzi ním, ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou a ministerkou pre informatizáciu Veronikou Remišovou (obe Za ľudí) prebieha. Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii.

Heger je o situácii v strane informovaný, chce však komunikovať až výsledky rokovaní. "V tomto momente nie je potrebné komentovať proces," poznamenal.

Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský sa v nedeľu (29. 8.) vzdal členstva v strane Za ľudí, čím sa mu končí aj mandát v jej predsedníctve. Uviedol, že sa odmieta pozerať, ako sa z funkčnej strany stáva strana nefunkčná. Zo strany odišlo viacero členov vrátane dvoch poslancov. Kolíková si v rámci strany Za ľudí vytvorila frakciu. Predsedníčka Za ľudí Remišová oznámila, že navrhne predsedníctvu strany pozastavenie výkonu práv členov skupinke funkcionárov strany okolo Kolíkovej. Tvrdí, že členovia frakcie koordinujú s konkurenčnými politickými stranami postup proti vlastnej strane.