Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér: Nemiešam sa do práce OČTK, radím to aj ostatným politikom

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger počúva počas videopríhovoru ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k poslancom NR SR v rámci 65. schôdze Národnej rady SR 10. mája 2022 v Bratislave Foto: TASR - Pavol Zachar

Jeho hovorkyňa Ľubica Janíková to uviedla v reakcii premiéra na nedeľňajšie vyjadrenia Roberta Fica (Smer-SD) a Borisa Kollára (Sme rodina) v televízii TA3.

Bratislava 15. mája (TASR) - Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) sa nemieša a ani nebude miešať do práce orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) a rovnaký postup odporúča aj ostatným politikom z koalície i opozície.

Obaja hovorili o tom, že prezident Policajného zboru Štefan Hamran mal avizovať na bezpečnostnej rade štátu zásah polície voči členom bývalého inšpekčného tímu Oblúk a takisto prokurátorom a sudcom. Fico i Kollár žiadajú zvolať mimoriadnu bezpečnostnú radu.

Šéf polície poprel tvrdenia politikov v televíznej diskusii. Zdôraznil zároveň, že z titulu svojho postavenia nie je ani informovaný o plánovaných úkonoch v konkrétnych záležitostiach.