Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér nevidí dôvod na Lengvarského výmenu, ak bude mať výsledky

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas 77. rokovania vlády SR 27. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa neho je čiastočne pochopiteľné, že niektoré procesy a zmeny trvajú dlhšie, pretože ministerstvo zdravotníctva bolo za uplynulé dva roky ťažko skúšané.

Bratislava 5. mája (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) nevidí dôvod na výmenu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), pokiaľ bude on a jeho rezort prinášať výsledky. Hegerovu reakciu na kritiku Lengvarského od lídra OĽANO Igora Matoviča pre TASR poskytla jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

"S ministrom Lengvarským mám veľmi otvorený vzťah a všetky výhrady mu komunikujem priamo. Nemám potrebu mu čokoľvek odkazovať cez médiá," skonštatoval premiér.

Podľa neho je čiastočne pochopiteľné, že niektoré procesy a zmeny trvajú dlhšie, pretože ministerstvo zdravotníctva bolo za uplynulé dva roky ťažko skúšané. "Čelilo najväčšej pandémii za uplynulé desaťročia. Kríza ešte výraznejšie poukázala na dlhodobo prehliadané problémy v rezorte, o ktoré sa pričinili najmä vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho," priblížil.

Heger zároveň zdôraznil, že od rezortu očakáva výsledky. "Na rezort zdravotníctva sú v najbližšom období naviazané významné investície, o ktoré si nemôžeme dovoliť ako krajina prísť," priblížil.

Minister financií Matovič po stredajšom (4. 5.) rokovaní vlády uviedol, že by Lengvarského navrhol odvolať z funkcie. Vzhľadom na obrovské zlyhania je podľa neho zrelý na výmenu. Matovič priznal, že premiérovi už párkrát naznačil, aby Lengvarského z funkcie odvolal.