Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Obyvateľom zhoreného domova dôchodcov daruje premiér 200.000 eur

Na snímke z TK sprava predseda vlády SR Eduard Heger, poslankyňa NR SR Mária Šofranko, opatrovateľka Ľubomíra Olekšáková a riaditeľ Domova dôchodcov Štefan Šiška. Spišská Nová Ves, 25. apríla 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Požiar z 29. marca spôsobil v mestskom domove dôchodcov rozsiahle škody, extrémne zasiahnutá bola celá budova.

Spišská Nová Ves 25. apríla (TASR) – Na obnovu domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi, ktorý koncom marca zničil rozsiahly požiar, daruje predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) 200.000 eur. O vyčlenení financií z rezervy predsedu vlády informoval Heger po stretnutí s vedením dotknutého zariadenia na sociálnej sieti.



"Pred takmer mesiacom seniori čelili ničivému požiaru, ktorý ich pripravil o zázemie. Bolo veľkým šťastím v nešťastí, že nikto neprišiel o život, a to vďaka rýchlemu nasadeniu bezpečnostných zložiek a odvážnym opatrovateľkám, ktoré pacientov premiestnili do bezpečia," skonštatoval premiér s tým, že k návšteve zariadenia a poskytnutiu pomoci ho inšpirovala poslankyňa Mária Šofranko (OĽANO).



"Rezerva predsedu vlády nesmie slúžiť na výstrelky, ale na skutočnú pomoc ľuďom v núdzi a zmysluplné spoločenské projekty," podotkol, pričom pripomenul zneužívanie inštitútu rezervy predsedu vládu v minulosti.

Požiar z 29. marca spôsobil v mestskom domove dôchodcov rozsiahle škody, extrémne zasiahnutá bola celá budova. Zariadenie zabezpečovalo sociálnu službu pre 193 prijímateľov. Z horiacej budovy sa podarilo včas evakuovať ľudí, nikto sa na mieste nezranil. Klientom museli nájsť dočasné náhradné ubytovanie.