Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér odcestoval do Talianska, stretne sa s premiérom G. Contem

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini.

Témami rokovania budú bilaterálne slovensko-talianske vzťahy vrátane spolupráce v oblasti obchodu a investícií, aktuálne európske a medzinárodnopolitické otázky, priblížil rezort diplomacie.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odcestoval v stredu na svoju prvú oficiálnu návštevu Talianska. Poobede sa stretne s talianskym premiérom Giuseppem Contem. Na Slovensko sa vráti vo štvrtok (22.11.).

Témami rokovania budú bilaterálne slovensko-talianske vzťahy vrátane spolupráce v oblasti obchodu a investícií, aktuálne európske a medzinárodnopolitické otázky, priblížil rezort diplomacie. Vzhľadom na nadchádzajúce predsedníctvo SR v OBSE, ktoré prevezme od januára 2019 po Taliansku, bude pozornosť venovaná aj pokračovaniu spolupráce v rámci predsedníckej Trojky OBSE.

Prvá oficiálna návšteva sa uskutočňuje v roku, kedy si Slovensko a Taliansko pripomínajú 25. výročie diplomatických vzťahov a 100. výročie vzniku Československa, pri ktorom dôležitú úlohu zohralo aj Taliansko. Pellegrini v rámci nej tiež v stredu položí v Ríme veniec na Oltár vlasti a navštívi veliteľstvo operácie Eunavfor Med Sophia.