Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Premiér odcestoval do Talianska, stretne sa s premiérom M. Draghim

Na snímke predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) počas tlačovej konferencie po 99. rokovaní 2. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Heger bude s Draghim hovoriť hlavne o energetickej kríze v Európe a možnostiach jej riešenia, ako aj o diverzifikácii energetických zdrojov.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) odcestoval vo štvrtok do Talianska. V Ríme sa stretne s talianskym predsedom vlády Mariom Draghim.

Heger bude s Draghim hovoriť hlavne o energetickej kríze v Európe a možnostiach jej riešenia, ako aj o diverzifikácii energetických zdrojov. Predseda vlády neskôr vystúpi s príhovorom na univerzite Luiss Guido Carli na tému ruskej vojny na Ukrajine.

"Predseda vlády mal pôvodne v Ríme naplánovaný dvojdňový pracovný program, vzhľadom na aktuálnu politickú situáciu na Slovensku sa však rozhodol cestu skrátiť," uviedlo tlačové oddelenie Úradu vlády SR. Spolu s Hegerom pocestuje do Talianska aj podnikateľská delegácia, ktorej súčasťou budú aj predstavitelia Slovenského plynárenského priemyslu.