Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Premiér odcestoval na trojdňovú zahraničnú pracovnú cestu

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger počas tlačovej konferencie k Reakcii na včerajší útok na Zámockej ulici v Bratislave vo štvrtok 13. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/AP

Vo štvrtok (10. 11.) Hegera prijme prezident Fínska Sauli Niinistö. S fínskou premiérkou Sannou Marinovou bude rokovať o aktuálnej situácii v Európe, hybridných hrozbách a energetike.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) odcestoval v stredu doobeda na trojdňovú zahraničnú pracovnú cestu. Navštívi Poľsko, Fínsko, Česko a napokon Estónsko. Jednou z tém rokovaní so zahraničnými partnermi bude aj reforma vzdelávania a prevencia radikalizácie na školách.

Najskôr sa predseda vlády v poľskom meste Rzeszów zúčastní na spoločnom vojenskom cvičení vojakov krajín V4, USA a Veľkej Británie pod názvom Puma 22. Potom ho čaká v Helsinkách návšteva Fínskej národnej agentúry pre vzdelávanie.

Vo štvrtok (10. 11.) Hegera prijme prezident Fínska Sauli Niinistö. S fínskou premiérkou Sannou Marinovou bude rokovať o aktuálnej situácii v Európe, hybridných hrozbách a energetike. Navštívi aj Helsinskú univerzitu a Aalto univerzitu.

Spoločne s českým predsedom vlády Petrom Fialom položia v piatok (11. 11.) v Prahe vence k pamätníku československých legionárov pri príležitosti Dňa vojnových veteránov. Potom sa zúčastnia na Európskom jadrovom fóre.

Predseda slovenského vládneho kabinetu sa napokon presunie do Tallinnu, kde sa stretne s estónskou premiérkou Kajou Kallasovou. V hlavnom meste Estónska Heger navštívi aj e-Estonia Briefing Centre.