Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Premiér odcestuje do Holandska, stretne sa aj s premiérom M. Ruttem

Na archívnej snímke premiér Eduard Heger. Foto: TASR - Martin Baumann

Predseda vlády v Haagu navštívi Medzinárodný súdny tribunál a stretne sa s hlavným prokurátorom tribunálu Karimom Khanom.

Bratislava 18. novembra (TASR) - V pondelok 21. novembra odcestuje predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) na zahraničnú pracovnú cestu do Holandska. Stretne sa s premiérom Markom Ruttem, v Haagu navštívi Medzinárodný súdny tribunál alebo sa zíde s predstaviteľmi Haagskeho centra pre strategické štúdie. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. S Ruttem bude premiér diskutovať o bilaterálnych vzťahoch a aktuálnej situácii v Európe v súvislosti s agresiou Ruska na Ukrajine a energetickou krízou.

Predseda vlády v Haagu navštívi Medzinárodný súdny tribunál a stretne sa s hlavným prokurátorom tribunálu Karimom Khanom. "Taktiež bude rokovať s predstaviteľmi Eurojustu, čo je agentúra Európskej únie pre justičnú spoluprácu v trestných veciach, v ktorej národné súdne orgány spolupracujú v boji proti organizovanej cezhraničnej trestnej činnosti," uviedli z Úradu vlády SR.

Na záver návštevy Holandska sa Heger stretne s predstaviteľmi Haagskeho centra pre strategické štúdie, ktorý robí výskum v otázkach bezpečnosti, geopolitiky a obrany.