Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Premiér považuje kritiku Smeru a Hlasu k zdravotníctvu za absurdnú

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger počas tlačovej konferencie k vyhláseniu výzvy z Plánu obnovy a odolnosti SR na rekonštrukciu nemocníc 8. novembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Premiér poukázal, že súčasná vláda zdravotníkom okrem iného zvýšila platy zdravotníkom, presadila viaceré reformy a začala s výstavbou dvoch nových nemocníc.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Zvolávanie mimoriadnej schôdze Smerom-SD a tlačových konferencií Hlasom-SD k situácii v zdravotníctve je rovnako absurdné, ako keby vyhlásili boj s korupciou. Na sociálnej sieti to vyhlásil premiér Eduard Heger (OĽANO) v reakcii na ich kritiku.

"Počas ich vládneho obdobia mali jedinečnú príležitosť priebežne budovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Namiesto toho sme sa dočkali káuz, rozkrádania, chátrania nemocníc a stupňujúcej sa frustrácie pacientov aj personálu," skonštatoval.

Premiér poukázal, že súčasná vláda zdravotníkom okrem iného zvýšila platy zdravotníkom, presadila viaceré reformy a začala s výstavbou dvoch nových nemocníc. "Páni Fico a Pellegrini, ako bývalí premiéri, pre zdravotníctvo neurobili v porovnaní s nami takmer nič. Ste symbolom neschopnosti a tragédie slovenského zdravotníctva," doplnil.

Opozičný Smer-SD aj mimoparlamentný Hlas-SD tento týždeň skritizovali vládu za nečinnosť v súvislosti s hromadnými výpoveďami lekárov. Smer podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR k situácii v zdravotníctve. Hlas vyzval premiéra na konkrétne riešenia.

Začiatkom októbra malo podať hromadné výpovede vyše 2100 lekárov z 31 slovenských nemocníc. Lekárski odborári výpovede vysvetlili nesúhlasom s aktuálnymi podmienkami v systéme.