Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér odovzdal členom protipandemického konzília ďakované listy

Na archívnej snímke z 24. marca 2022 predseda vlády SR Eduard Heger Foto: TASR – Jaroslav Novák

Epidemická situácia je teraz veľmi dobrá, zhodujú sa členovia konzília. Pripomínajú, že vírus nezmizol a treba naďalej zostať ostražitými.

Bratislava 17. mája (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa v utorok poďakoval členom a spolupracovníkom protipandemického konzília odborníkov za prínos, mimoriadne nasadenie a obetavosť v boji proti pandémii ochorenia COVID-19. Odovzdal im ďakovné listy. Ocenil, že boli oporou v náročnom období pandémie. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Členka konzília Elena Prokopová zdôraznila, že možno sa niektoré opatrenia javili ako prehnané či nelogické, ale za každým z nich boli hodiny odbornej roboty a diskusie. "Naším cieľom bolo chrániť zdravie, nie ľuďom sťažovať život," uviedla.

Epidemická situácia je teraz veľmi dobrá, zhodujú sa členovia konzília. Pripomínajú, že vírus nezmizol a treba naďalej zostať ostražitými. V súčasnosti podľa nich vieme o víruse oveľa viac ako pred dvomi rokmi, sú k dispozícii preventívne opatrenia, vakcíny či lieky, ktoré v boji s vírusom pomáhajú. Lepšie sú pripravené aj nemocnice. "Nemôžeme znova pripustiť situáciu, že covid nás úplne pohltí a nebudeme mať čas a priestor na ošetrovanie iných pacientov. Je veľmi dôležité, aby aj pacienti bez covidu dostali adekvátnu zdravotnú starostlivosť," skonštatovala ďalšia členka konzília Alena Koščálová.