Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér označil rokovanie s odborármi za konštruktívne

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) počas tlačovej konferencie k predstaveniu operačného Programu Slovensko, na základe ktorého sa bude v novom eurofondovom programovom období čerpať 13 miliárd eur v Bratislave 28. júna 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Odborári mali s premiérom diskutovať o návrhu vyplatiť zamestnancom v štátnej a verejnej správe jednorazový príspevok vo výške 500 eur na osobu.

Bratislava 28. júna (TASR) - Rokovania premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a ministrov s odborármi budú pokračovať. Premiér pred novinármi v utorok potvrdil, že k dohode zatiaľ nedošlo.

"Prirodzene, po prvom kole rokovaní sa to väčšinou končí bez dohody. Bolo by veľkým prekvapením, keby sa to skončí dohodou. Bolo to ale konštruktívne rokovanie," povedal Heger s tým, že s partnermi hľadajú riešenia aj zdroje a diskusia bude pokračovať ďalej.

Premiér nechce rokovacím partnerom posielať odkazy cez médiá. "Teraz je to o tom, ako sa s nimi dohodneme, nie o tom, aké odkazy si budeme posielať," dodal.

Odborári mali s premiérom diskutovať o návrhu vyplatiť zamestnancom v štátnej a verejnej správe jednorazový príspevok vo výške 500 eur na osobu. Školskí odborári už reagovali, že jednorazový príspevok nepovažujú za zvýšenie platov, ale vnímajú ho ako kompenzačný príspevok. Naďalej trvajú na desaťpercentnom zvýšení tarifných platov pre všetkých zamestnancov školstva.