Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér P. Pellegrini odcestoval na summit Európskej rady v Bruseli

Peter Pellegrini, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Hlavnou témou zasadnutia lídrov Európskej únie (EÚ) má byť aj aktuálny vývoj v súvislosti s odchodom Spojeného kráľovstva z EÚ.

Bratislava 21. marca (TASR) – Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) vo štvrtok odcestoval na pracovnú cestu do Bruselu, kde sa zúčastní na dvojdňovom summite Európskej rady. Popri brexite má byť predmetom rokovaní napríklad aj posilnenie európskeho hospodárskeho základu.

Program slovenského predsedu vlády v Bruseli by sa mal začať stretnutím premiérov krajín Vyšehradskej štvorky s eurokomisárkou pre obchod Ceciliou Malmströmovou. Následne sa v budove Európskej rady zídu predstavitelia EÚ.

Hlavnou témou zasadnutia lídrov Európskej únie (EÚ) má byť aj aktuálny vývoj v súvislosti s odchodom Spojeného kráľovstva z EÚ. Okrem brexitu má byť zároveň témou summitu EÚ posilnenie európskeho hospodárskeho základu, zmeny klímy a hovoriť by sa malo aj o nadchádzajúcom summite s Čínou a spôsoboch boja proti dezinformáciám.

V piatok (22. 3.) má slovenský predseda vlády v Bruseli naplánované aj stretnutie s premiérkami Islandu a Nórska, a premiérom Lichtenštajnska pri príležitosti 25. výročia EEA (European Economic Area).