Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Premiér P. Pellegrini odovzdal hlas v Banskej Bystrici

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini vhadzuje obálku z hlasovacím lístkom do volebnej urny vo volebnej miestnosti na Základnej škole Jána Bakossa v Banskej Bystrici vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky. V Banskej Bystrici 29. februára 2020. FOTO TASR - Ján Krošlák Foto: TASR

Pellegrini tiež pripomenul, že v týchto dňoch je to sto rokov, čo bola prijatá novela ústavy niekdajšieho Československa, ktorá zrovnoprávnila všetkých vo volebnom práve.

Banská Bystrica 29. februára (TASR) – Hlas v sobotných parlamentných voľbách už odovzdal aj predseda vlády Peter Pellegrini. Odvolil na Základnej škole Jána Bakossa v Banskej Bystrici spoločne s rodinou.

"Je to deň demokracie, je to výdobytok slobody, keď ľudia verejne vyjadria svoj názor. Teším sa, že som musel stáť v dlhom rade, aspoň teraz dopoludnia je veľký záujem o voľby, boli tam ľudia rôznych vekových kategórií. Želám si, aby prehovorili všetky regióny Slovenska, aby záujem nebol len v niektorých častiach krajiny a aby výška volebnej účasti bola rovnaká od východu cez stred až po západ Slovenska," zdôraznil premiér s tým, že vtedy budú pre neho výsledky volieb relevantné.

Pellegrini tiež pripomenul, že v týchto dňoch je to sto rokov, čo bola prijatá novela ústavy niekdajšieho Československa, ktorá zrovnoprávnila všetkých vo volebnom práve. Voliť tak mohli aj ženy, alebo byť volené.