Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Premiér ponúkol ruskému veľvyslancovi súčinnosť pre útok v Moskve

Na archívnej snímke predseda strany Smer-SD a premiér SR Robert Fico. Foto: TASR Jakub Kotian

Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. marca (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) v mene celej slovenskej vlády odovzdal veľvyslancovi Ruskej federácie na Slovensku Igorovi Bratčikovi prejavy solidarity a úprimnej ľútosti. Počas ich sobotného telefonátu v súvislosti s piatkovým (22. 3.) útokom na predmestí Moskvy mu premiér ponúkol aj súčinnosť. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Každá krajina na svete má povinnosť spolupracovať v boji proti terorizmu, nech jeho dôsledkami trpí ktokoľvek, a v tomto duchu som ponúkol súčinnosť aj pánovi veľvyslancovi," uviedol premiér.

Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Počet obetí stúpol na najmenej 143 ľudí a ďalší sú zranení. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.