Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Premiér poslancom: Nepodporte lacné divadlo pri odvolávaní R. Sulíka

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger v pléne Národnej rady SR 10. mája 2022 v Bratislave Foto: TASR - Pavol Zachar

Poslanci Smeru-SD majú vo štvrtok (9. 6.) podať návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva.

Bratislava 8. júna (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyzval poslancov Národnej rady (NR) SR, ktorí rozmýšľajú, že by podporili návrh na odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby nenabehli na toto "lacné divadlo". Premiér to vníma ako snahu opozičného Smeru-SD o návrat k moci.

"V tomto naša koaličná dohoda jasne hovorí, ako sa správať. Chcel by som vyzvať všetkých poslancov, ktorí ak rozmýšľajú nad tým, že by podporili toto odvolávanie, aby si uvedomili zodpovednosť za našu krajinu, aby nenabehli na toto lacné divadlo," povedal Heger po rokovaní vlády.

Poslanci Smeru-SD majú vo štvrtok (9. 6.) podať návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva. Dôvodom má byť blamáž s ruskou ropou a poškodenie záujmov obyvateľov Slovenska. Strana tiež kritizuje, že Sulík neriešil zvyšovanie cien.

V súvislosti s neúčasťou SaS na koaličných radách premiér uviedol, že stále je snaha, aby padla vláda. Vyzval najmä koaličných politikov, aby sa zdržali akýchkoľvek osobných útokov a nekládli si červené čiary. Pripomenul, že najsilnejší mandát tejto koalície je očistiť Slovensko od mafie. To sa podľa neho vďaka poctivým vyšetrovateľom, prokurátorom i sudcom darí. "Títo ľudia potrebujú mať naďalej rozviazané ruky a potrebujú čas. Preto je tu snaha, aby sa vláda rozpadla," dodal.