Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér poveril rezorty riešiť situáciu v Moravanoch

Na snímke sprava dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO), štátny tajomník Ministerstva financií SR Marcel Klimek (vpravo v pozadí) a štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Peter Švec (vľavo v pozadí) počas tlačovej konferencie po 143. zasadnutí vlády SR v utorok 28. marca 2023 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

V lokalite Moravany sa nachádza starý prieskumný vrt, z ktorého vyviera banská voda. Má mať extrémne vysoký obsah chloridov.

Bratislava 28. marca (TASR) - Dočasne poverený premiér SR Eduard Heger poveril rezorty hospodárstva, životného prostredia a vnútra riešením situácie v lokalite Moravany (okres Michalovce), kde hrozí znečistenie pôdy a vody. Informoval o tom na sociálnej sieti po utorkovom rokovaní vlády. "Vo štvrtok (30. 3.) obec osobne navštívim," avizoval.

V lokalite Moravany sa nachádza starý prieskumný vrt, z ktorého vyviera banská voda. Má mať extrémne vysoký obsah chloridov. Podľa Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) bude potrebné čo najskôr vykonať opatrenia týkajúce sa zabezpečenia predmetného prieskumného vrtu a zamedziť negatívnemu vplyvu vytekajúcich banských vôd v uvedenej lokalite.