Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Požiadavky zdravotníkov podľa Hegera vyžadujú dodatočné opatrenia

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) v Bratislave v pondelok 13. júna 2022. Foto: TASR - Pavol Zachar

Šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský poukázal na to, že lekári na utorkovom stretnutí s premiérom nedostali jasnú odpoveď na ich požiadavky.

Bratislava 14. júna (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) vníma požiadavky zdravotníkov, ich vyriešenie však podľa neho vyžaduje identifikáciu a schválenie dodatočných opatrení, na ktorých zatiaľ nie je dohoda. Jeho stanovisko TASR poslala hovorkyňa Ľubica Janíková.

"Premiér Eduard Heger citlivo, ale zároveň naliehavo vníma potreby lekárov, sestier a ďalších zdravotníckych zamestnancov. Keďže ide o každoročný, teda štrukturálny výdavok, vyriešenie týchto potrieb je, žiaľ, spojené s identifikáciou a schválením dodatočných opatrení, na ktorých zatiaľ nie je dohoda," uviedla premiérova hovorkyňa.

Šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský poukázal na to, že lekári na utorkovom stretnutí s premiérom nedostali jasnú odpoveď na ich požiadavky. Ochotu podať výpoveď doteraz deklarovalo približne 3000 lekárov z nemocníc, Visolajský očakáva, že podpisov pod vyhlásenia o pripravenosti podať výpovede bude pribúdať. Štrajkovú pohotovosť ako reakciu na situáciu v zdravotníctve vyhlásili odborári v apríli, majú osem návrhov a požiadaviek, ktoré považujú za nevyhnutné na zlepšenie stavu nemocníc na Slovensku.