Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér privíta v Bratislave českého predsedu vlády P. Fialu

Petr Fiala, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Na spoločnom rokovaní budú premiéri hovoriť o bilaterálnej spolupráci medzi Českom a Slovenskom, ale aj o širšej regionálnej či európskej spolupráci.

Bratislava 10. januára (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) privíta v utorok (11. 1.) v Bratislave predsedu vlády Českej republiky Petra Fialu. Informovalo o tom tlačové oddelenie Úradu vlády (ÚV) SR. Česká vláda o stretnutí informovala minulý týždeň.

Na spoločnom rokovaní budú premiéri hovoriť o bilaterálnej spolupráci medzi Českom a Slovenskom, ale aj o širšej regionálnej či európskej spolupráci. "Ďalšou témou rokovania bude predsedníctvo Českej republiky v Rade Európskej únie (EÚ), ktoré sa začne 1. júla, a blížiace sa predsedníctvo Slovenska v rámci Vyšehradskej skupiny či Slavkovského formátu," priblížil tlačový odbor. Dodal, že Heger a Fiala budú tiež diskutovať o aktuálnej situácii na východnej hranici EÚ, o Zelenej dohode a o pláne obnovy krajín EÚ po pandémii.

Predsedovia vlád podľa ÚV položia v utorok popoludní vence k Pamätníku Tomáša Garrigua Masaryka na Vajanského nábreží a k Pamätníku Milana Rastislava Štefánika na nábreží Dunaja v Bratislave.