Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Premiér: Rezort pod vedením Lengvarského v istých oblastiach zlyháva

Na snímke dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) počas brífingu s novinármi po skončení 138. schôdze vlády SR 1. marca 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Reagoval tak na vyjadrenie Lengvarského, ktorý oznámil, že je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort.

Bratislava 1. marca (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pod vedením Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) v niektorých oblastiach zlyháva. Uviedol to dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) po stredajšom rokovaní vlády. Reagoval tak na vyjadrenie Lengvarského, ktorý oznámil, že je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort.

Pripomenul, že napríklad Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) identifikovala meškanie niektorých projektoch z plánu obnovy. "Preto sme nasadili aj krízové riadenie. Mojím cieľom je, aby sme odstránili všetky prekážky a začali dobiehať zmeškané obdobie. Zatiaľ to všetko vyzerá, že sa to môže podariť," skonštatoval.

Heger avizuje, že bližšie informácie oznámi po štvrtkom (2. 3.) stretnutí s prezidentkou SR.

Lengvarský po stredajšom rokovaní vlády vyhlásil, že je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort zdravotníctva. Bližšie informácie podľa vlastných slov poskytne po návšteve hlavy štátu.