Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Premiér sa má v najbližších dňoch rozprávať s Lengvarským o rezorte

Na archívnej snímke vpravo predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) a vľavo minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Minister minulý týždeň odvolal z postu riaditeľa agentúry Slavomíra Udiča a dočasne vedením poveril Petru Svobodovú.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa plánuje v najbližších dňoch stretnúť s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO) k viacerým otázkam týkajúcich sa fungovania Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Pre TASR to uviedla hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

Heger už skôr avizoval, že sa chce s ministrom stretnúť aj k téme personálnych zmien vo vedení Zdravotníckej implementačnej agentúry (ZIA). Minister minulý týždeň odvolal z postu riaditeľa agentúry Slavomíra Udiča a dočasne vedením poveril Petru Svobodovú.

Svobodová je exnámestníčkou bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Denník Postoj pripomenul, že v agentúre mala brániť väčšej transparentnosti, na čo v otvorenom liste upozorňoval riaditeľ jej komunikačného oddelenia Ladislav Ďurkovič. Vedením ZIA poverili Svobodovú do uskutočnenia riadneho výberového konania, maximálne na šesť mesiacov.