Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér: Sloboda neotvára dvere pre násilie, ale pre zodpovednosť

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger počas položenia venca k pamätníku Brána slobody na Devíne pri príležitostí Dňa boja za slobodu a demokraciu, 17. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Za slobodu a demokraciu vďačíme podľa Hegera ľuďom, ktorí boli odvážni, cieľavedomí a enormne nasadení

Bratislava 17. novembra (TASR) - Sloboda neotvára dvere pre násilie a agresiu, ale pre zodpovednosť. Ak chceme, aby sloboda a demokracia žili na Slovensku pevne, potrebujeme investovať do vzdelania, ktoré vychováva k pokore, úcte, láske i odvahe. Vyhlásil to premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý položil veniec pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu k pamätníku Brána slobody v bratislavskom Devíne.



"Kapitola násilia sa uzavrela, aj tento pamätník hovorí o stovkách obetí, ktorí zahynuli v diktatúre. Otvorila sa nová kapitola a ľudia, ktorí nám vymohli demokraciu a slobodu, ich uvádzali do života. Priniesť slobodu, rozvinúť ju a zakoreniť v mysliach ľudí nie je po 32 rokoch vôbec jednoduché. Sloboda je spojená so zodpovednosťou," pripomenul premiér.
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger počas položenia venca k pamätníku Brána slobody na Devíne pri príležitostí Dňa boja za slobodu a demokraciu, 17. novembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar

Za slobodu a demokraciu vďačíme podľa Hegera ľuďom, ktorí boli odvážni, cieľavedomí a enormne nasadení. "Vďaka patrí aj občanom, ktorí im vyjadrovali silnú podporu," uzavrel.