Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Premiér: Sobotné voľby sú rovnako dôležité ako národné

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky pre voľby do VÚC vo volebnej miestnosti v Gymnáziu Bilíkova 29. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Heger pripomenul, že každý má právo rozhodnúť, kto ho bude štyri roky zastupovať pri riadení orgánov verejnej správy.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Sobotné spojené voľby sú rovnako dôležité ako národné voľby. Vyhlásil to predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) po tom, ako odvolil na bratislavskom gymnáziu na Bilíkovej ulici spoločne s manželkou.

"Nie sú to hocijaké funkcie. Dnešné spojené voľby rozhodnú o tom, kto bude spravovať naše obce, mestá a kraje, čiže samosprávu. A tá je nevyhnutnou súčasťou pri riadení štátu," povedal. Heger pripomenul, že každý má právo rozhodnúť, kto ho bude štyri roky zastupovať pri riadení orgánov verejnej správy.



Zdôraznil, že ide o významný deň. "Právo slobodne voliť je výsadou demokracie, ktorú na Slovensku už vyše 30 rokov máme," uviedol Heger.

Upozornil, že ľudia si volia - kto bude rozhodovať o mnohých službách pre nich. "Preto je veľmi dôležité, aby sme dnes volili a dali mandát ľuďom - čestným, pracovitým, kompetentným, ktorí nepovažujú túto funkciu za priestor na vlastné obohatenie sa, ale chápu ju ako priestor pre službu ľuďom," dodal premiér.