Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Premiér R. Fico sa zúčastní digitálneho summitu lídrov EÚ v Tallinne

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico Foto: TASR - Martin Baumann

Základnou témou je budovanie digitálnej budúcnosti pre Európu: dôvera, bezpečnosť, e-government, priemysel, spoločnosť a hospodárstvo.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Úloha vlád pri zvyšovaní dôvery občanov v digitálnom priestore, ale aj budúcnosť európskej ekonomiky z pohľadu potrieb trhu, infraštruktúry a pracovnej sily budú predmetom diskusie predsedov vlád EÚ v piatok (29.9.) na digitálnom summite v estónskom Tallinne. Slovensko bude zastupovať premiér Robert Fico (Smer-SD). Estónsko je momentálne predsedníckou krajinou EÚ a patrí k svetovým digitálnym lídrom.

Základnou témou summitu je budovanie digitálnej budúcnosti pre Európu: dôvera, bezpečnosť, e-government, priemysel, spoločnosť a hospodárstvo. "Digitálny summit v Tallinne bude platformou na začatie diskusií o ďalších plánoch digitálnej inovácie so zámerom udržať Európu v technologickej špičke s dlhodobým cieľom stať sa globálnym digitálnym lídrom. Technologická transformácia a digitalizácia ovplyvňujú pracovné miesta prakticky v každom odvetví," informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

V predvečer summit sa Fico stretne s lídrami EÚ na neformálnej pracovnej večeri podávanej predsedom vlády Estónska Jürim Ratasom a predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom, ktorej hlavnou témou bude budúcnosť EÚ. Lídri únie taktiež zhodnotia pokrok, ktorý sa podarilo dosiahnuť rok od Bratislavského summitu.