Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér víta ústupok LOZ, vláda ponúkne aj náborový príspevok

Na snímke premiér Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR - Martin Baumann

Víta prísľub predstaviteľov Lekárskeho odborového združenia o vzdaní sa požiadaviek k pracovným zmluvám lekárov.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Vláda príde popri ponuke na stabilizačný príspevok zdravotníkom v nemocniciach s návrhom atraktívnych podmienok aj na náborový príspevok. Oznámil to premiér Eduard Heger (OĽANO). Víta prísľub predstaviteľov Lekárskeho odborového združenia (LOZ) o vzdaní sa požiadaviek k pracovným zmluvám lekárov. TASR stanovisko poskytol tlačový odbor Úradu vlády SR.

Premiér ozrejmil, že cieľom náborového príspevku má byť riešenie dlhodobého nedostatku zdravotníkov. Poukázal tiež, že štvrtková výzva Slovenskej lekárskej komory (SLK), ktorá nabáda LOZ na prijatie prvotnej ponuky vlády k platom lekárov, svedčí o tom, že bola dostatočne atraktívna.

SLK žiada vládu aj odborárov, aby akceptovali posledný návrh vlády SR na zvýšenie koeficientov, nie návrh na stabilizačné príspevky, a bola uzavretá dohoda.

Šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) po štvrtkových rokovaniach oznámil, že ministerstvo sa dohodlo s lekárskymi odborármi na siedmich bodoch memoranda. Nevyriešenými stále zostávajú platy, ktoré nie sú v pôsobnosti rezortu zdravotníctva.