Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér víta výsledky kontroly Najvyššieho kontrolného úradu

Premiér SR Eduard Heger, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Premiér podľa slov svojej hovorkyne poverí jednotlivé rezorty, aby sa so všetkými pochybeniami oboznámili a vypracovali možnosti nápravy.

Bratislava 16. januára (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) víta výsledky kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Pre TASR to uviedla hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková v reakcii na štvrťročnú informáciu o výsledkoch kontrol troch najvyšších ústavných činiteľov zo strany úradu.

Premiér podľa slov svojej hovorkyne poverí jednotlivé rezorty, aby sa so všetkými pochybeniami oboznámili a vypracovali možnosti nápravy. "Zaujímať ho bude aj to, či išlo o pochybenia súčasnej vlády alebo ide o dôsledok fungovania minulých vlád," doplnila v stanovisku hovorkyňa.

Predseda NKÚ Karol Mitrík poukázal v štvrťročnej informácii o výsledkoch kontrol troch najvyšších ústavných činiteľov na viaceré zistenia a nedostatky. Upozorňuje napríklad na nefunkčnú vnútornú kontrolu štátnych inštitúcií, drahý a meškajúci modul úradnej komunikácie, nedostatočnú prevenciu voči hazardu či nejednotné pravidlá pri hospodárení v lesoch.