Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Premiér: Vláda diskutuje o vyhostení ruských diplomatov

Na snímke sprava minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO), predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) a podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO) počas 61. zasadnutia vlády SR 25. februára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovensko vo štvrtok (24. 2.) tlmočilo Rusku ostrý protest pre vojenský útok na Ukrajinu aj prostredníctvom predvolaného ruského veľvyslanca.

Bratislava 25. februára (TASR) - Vláda SR diskutuje o vyhostení ruských diplomatov, debaty sú aj na úrovni európskych lídrov. Po piatkovom rokovaní vládneho kabinetu to povedal premiér SR Eduard Heger (OĽANO) s tým, že ak dospejú k záveru, budú verejnosť informovať.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková tému vyhostenia ruských diplomatov zo Slovenska považuje za "veľmi aktuálnu". "Treba sa v prvom rade rozprávať s ministrom zahraničných vecí. Má moju maximálnu dôveru. Viem, že s návrhmi príde v pravý čas," uviedla.

Slovensko vo štvrtok (24. 2.) tlmočilo Rusku ostrý protest pre vojenský útok na Ukrajinu aj prostredníctvom predvolaného ruského veľvyslanca. Minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok (nominant SaS) vyhlásil, že Rusko hrubo porušuje medzinárodné právo, princípy Charty OSN a toto konanie je hrozbou pre európsku bezpečnosť. Útok na Ukrajinu považuje rezort slovenskej diplomacie za nevyprovokovaný, neopodstatnený a neoprávnený.